Llibres fets sèrie

Game of Thrones, The Vampire Diaries, Gossip Girl… que poden tenir en comú aquestes sèries que a priori són tan diferents? Doncs que totes elles són adaptacions televisives de col·leccions de llibres.

Aquestes sèries i moltes d’altres no són creacions d’una cadena de televisió o productora sinó que estan inspirades en una sèrie de llibres de les quals se’n ha extret l’argument principal i alguns dels personatges però no són adaptacions literals com passaria amb les pel·lícules.

Jo us puc parlar en concret d’aquestes sèries, ja que són les que conec en primera persona, però segur que això es pot extrapolar a totes les altres sèries inspirades en llibres. Quan una col·lecció és adaptada a una sèrie els canvis que pateix són brutals, a vegades fins hi tot pot arribar a modificar-se l’argument completament o els personatges principals.

Per tots és sabut que els llibres de Canción de Hielo y Fuego  no tenen gairebé res a veure amb el que passa en els 10 capítols que durà una temporada de Juego de Tronos. Que els personatges que apareixen per TV no tenen res a veure amb els descrits per l’autor, que hi ha moltes escenes del llibre que a la sèrie no es veuen o que fins hi tot per TV apareixen històries que no estaven en els llibres, entre d’altres.

I, a què són deguts aquests canvis? Doncs a múltiples raons. El primer motiu és molt obvi: la falta de mecanismes o elevat cost per representar certes escenes. En els llibres pots escriure el que vulguis ,ja que la imatge del que passa es crea en la ment del lector però quan això s’ha de representar amb recursos materials ja no és tan senzill.

Però el fet més important per a aquests canvis és l’audiència, obtenir grans nivells d’audiències i mantenir-la durant tot el temps que duri l’emissió  d’aquesta. I per que afecta seguir on no els llibres en l’audiència de TV? Doncs molt senzill, perquè si els espectadors no es sorprenen i saben com acaba la trama deixarien de mirar la sèrie.

Els espectadors necessitem constantment el factor sorpresa i trames interessants que ens atreguin el suficient com per esperar tota una setmana a veure com continua. Si aquest interès es pogués apaivagar llegint els llibres, el que faríem seria mirar 2 o 3 capítols per veure si ens interessa i després ja passar-nos als llibres.

Així que, si una de les vostres sèries preferides estan inspirades en llibres no és massa recomanables llegir-los a no ser que us consciencieu que serà molt diferent.

Deixa un comentari