Chick-lit: el gènere que està de moda

Darrerament estan sortint gran quantitat de novel·les romàntiques que en poc temps aconsegueixen arribar a les posicions més altes de les llistes de vendes. Però realment, la majoria d’aquests títols són del gènere chick-lit.

Aquest és un subgènere de la novel·la romàntica i que es caracteritza perquè està escrit per autores i va dirigit a dones, concretament a dones joves solteres, independents i treballadores.

Els inicis del subgènere el podem trobar per la dècada del 2000 amb la publicació de la col·lecció El diario de Bridget Jones. L’èxit va ser degut a què les protagonistes de les novel·les van passar de ser les típiques noies “paves” sense aspiracions a dones amb caràcter i les idees ben clares.

Una altra característica és que els nois dels quals s’enamoren ja no són els típics “machitos” sense sentiments sinó que mostren la seva part més carinyosa i dolça respecte de la protagonista.

També cal remarcar l’estil amb que estan escrits. Tenen un vocabulari molt planer, que permet connectar amb la lectora i amb tocs d’humor que ajuden a fer amena la lectura.

Però, no tot són coses positives. Des de la popularització del Chick-lit han aparegut nombroses crítiques, ja que les protagonistes sempre són dones blanques i de classe social mitja-alta i alta.

La veritat és que a mi m’agraden força els llibres d’aquest estil perquè són lectures amenes amb les que passes una bona estona. De fet,  en recomanacions de la setmana us he parlat de forces llibres d’aquest estil.

Com a autores d’aquests tipus de llibres, a mi m’agradaria destacar en primer lloc a Mega Maxwell però també són conegudes Marian Keyes o Laura Norton.

Molt bon cap de setmana!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s