La recomanació de la setmana: el mecanoscrit del segon origen

Seguint amb el tema dels clàssics dels quals parlàvem en l’anterior publicació, avui us porto un dels llibres que també del ben segur us heu llegit: El mecanoscrit del segon origen.

Que passaria si un dia aterressin un grup d’extraterrestres i aniquilessin la raça humana? I si només quedessin uns pocs supervivents? Aquestes són les qüestions que planteja aquest llibre.

Aquest és un tema molt recurrent actualment en les pel·lícules de Hollywood però mai es tracta des d’una perspectiva tan profunda com ho fa Manuel de Pedrolo en aquesta novel·la. Personalment, penso que és més una obra filosòfica que de ciència ficció, ja que et fa replantejar moltes coses sobre la societat.

Durant la història es van fent nombroses comparacions entre el nostre dia a dia i les nostres conviccions amb els descobriments i maneres de fer que van adoptant els dos protagonistes que han sobreviscut a la catàstrofe i es troben sols en el món.

Per altra banda, un altre dels aspectes que em crida l’atenció d’aquest llibre és el fet que, tot i com he comentat que l’argument i el rerefons de la història és força profund, és una novel·la que es llegeix duran l’adolescència. Aquest fe és degut a què els dos protagonistes, l’Alba i el Dídac, són dos nois joves.

Ells dos, a part de trobar-se en aquesta situació, també es troben amb els “problemes” típics de l’adolescència com els canvis en el cos, les relacions sentimentals o l’embaràs.

L’autor, a part de mostrar-nos el món des del punt de vista dels dos joves, també ens permet situar-nos a la perfecció en quins són els llocs i com han queda destruïts gràcies a les detallades descripcions que ens va oferint durant tota la història. Aquest aspecte ens permet endinsar-nos encara més en l’argument i dotar de realitat la història.

Per últim, no em vull oblidar d’una de les majors característiques de la novel·la: els inicis dels capítols, el qual ja deveu saber si us heu llegit el llibre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s