Polítics que fan llibres o llibres que fan polítics?

Aprofitant que ens trobem a la meitat de la campanya electoral m’agradaria parlar d’un tema que m’apassiona: la política. Però tranquils, no faré cap discurs electoralista ni molt menys sinó que m’agradaria parlar sobre la dèria que els hi ha agafat als polítics per escriure llibres.

No és nou que un polític publiqui les memòries de la seva vida però el que sí em crida l’atenció és la gran quantitat de publicacions i temàtiques diverses dels llibres que els nostres representants polítics estan publicant darrerament.

Aquest escrit l’he volgut titular amb una pregunta: Polítics que fan llibres o llibres que fan polítics?, ja que considero que hi ha dos tipus de “polítics escriptors”, els que escriuen sobre una temàtica relacionada amb la política però sense parlar d’ells mateixos i els que es dediquen a narrar la seva pròpia vida mostrant la seva part més humana o allò que volen ensenyar a la societat.

En el primer grup podem trobar els títols d’Oriol Junqueras, Pablo Iglesias o Miguel Angel Revilla que són personatges que han publicat llibres sobre temes polítics ens els quals han mostrat la seva opinió o el seu punt de vista seguint la seva ideologia però no han parlat d’ells mateixos.

Per altra banda, trobem les autobiografies d’expresidents com Jordi Pujol, Jose Maria Aznar o Jose Luís Rodríguez Zapatero en les que els personatges han volgut compartir amb els ciutadans la seva part més humana o desconeguda narrant en primera persona com ha estat la seva vida.

Es pot observar doncs, una evolució en les apostes editorials dels nostres polítics, ja que darrerament les seves autobiografies han anat perdent pes i s’han popularitzat els llibres de temàtica més variada.

Aquest canvi és degut al gir que està prenent la política en el nostre país en el qual la figura del polític s’està desprestigiant però en canvi el poder de les ideologies està agafant més força?

BON INICI DE SETMANA!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s