La recomanació de la setmana: HHhH

Per aquesta setmana la recomanació és un llibre de temàtica completament històrica.

El títol d’aquesta obra és el primer que em va cridar l’atenció, ja que tantes “H” seguides alguna cosa haurien de significar.

I així és, HHhH Himmlers Hirn heißt Heydrich (el cervell de Himmler es diu Heydrich) és el resum més exacte del que tracta la novel·la.

En el llibre se’ns narra la biografia de Heydrich, un dels principals dirigents nazis durant la II Guerra Mundial amb fets completament reals i biogràfics. Però, concretament es centra en la conspiració que hi havia per matar-lo amb un atemptat a la ciutat de Praga.

A part, un aspecte molt curiós de la narració d’aquests fets són la introducció que fa l’autor de pensament personals i dilemes que se li van plantejant al llarg que van avançant els fets. Aquests dilemes són sobretot, de si ha d’afegir parts fictícies a la novel·la o centrar-se en la realitat dels fets.

La veritat és que la història és molt curiosa i t’ajuden a conèixer encara més el nazisme des de dins i com podia ser que hi hagués persones que actuaven d’aquella manera i tenien uns ideals tan radicals.

No obstant, també m’agradaria dir que, tot i que aquest tema el trobo molt interessant i des de sempre m’ha atret, la lectura d’aquest llibre es bastant feixuga. El llibre és petit i sembla que s’hagi de llegir amb rapidesa però, com que el contingut és tan complert i necessites presta molta atenció a tot el que es va narrant, se’t allarga la lectura i en alguns moments s’arriba a fer pesat i tot.

Ara, que això no us tiri enrere si sou uns apassionats de la història i/o la II Guerra Mundial perquè del ben segur que us agrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s