La poesia 2.0

Últimament s’estan fent molt populars els perfils de xarxes socials de poetes i cantautors joves que van començar penjant els seus primers versos en blocs quasi ve anònims però que ara s’han fet molt coneguts entre els joves gràcies a la seva aparició a xarxes com Instagram o Twitter.

Com he dit, aquests autors originàriament publicaven els seus poemes íntegres en els seus blocs personals però actualment, el que fa és penjar versos independents a Instagram o Twitter de manera que els seus seguidors poden utilitzar aquella frase per a les seves pròpies actualitzacions i poden conèixer l’estil de l’autor.

Amb l’auge d’aquesta pràctica, molts d’aquestes escriptors s’han llençat al món editorial publicant el recull dels seus poemes. La majoria d’ells amb molt d’èxit, tant que molts ja han arribat a publicar dos llibres diferents i tots amb més d’una edició.

La promoció d’aquests llibres, com no podria ser d’altra manera, es fa a través de les seves xarxes socials, ja que els seus seguidors són els primers lectors interessats en l’adquisició d’aquests llibres.

Una altra característica d’aquests poetes és la temàtica i l’estil de la seva poesia. Són versos curts, moltes vegades sense rima, però de contingut molt profund. A part, tracten temes o parts de les relacions per les quals quasi tots hi hem passat i mentre vas llegint t’hi vas sentint identificat.

Alguns d’aquests autors són: Marwan, Diego Ojeda, Defred o Elvira Sastre.

MOLT BON CAP DE SETMANA!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s