La recomanació de la setmana: La solitud dels nombres primers

La novel·la que us porto aquesta setmana és la primera que em vaig llegir de Paolo Giordano i que em va deixar força impactada. Aquest és un autor que es caracteritza per no endolcir les històries i mostrar-les tal i com són.

En aquest llibre, l’autor ens narra la vida de dos personatges completament independents l’un de l’altre però al llarg de la trama la seva vida s’acaba en creuant. Al inici, aquets paral·lelisme pot sembla una mica confús per al lector però la veritat és que Giordano aconsegueix enganxar-te perquè al deixar les històries a mitges vols seguir llegint per saber com continuen.

Tal i com deia, s’inicia la novel·la amb la descripció del dia a dia de dos personatges que al final s’acaben coneixent al institut. Durant aquesta època se’n adonen que tenen moltes coses en comú tot i ser tant diferents i tenir uns passats que no s’assemblen en res però, per les circumstàncies de la vida s’acaben fent molt amics i tot apunta a que viuran una bonica història d’amor.

Però això no passa pas, la vida dels dos segueix per camins completament separats i la narració de la novel·la torna a ser com a l’inici: històries paral·leles que s’expliquen de manera independent.

Al final de la història, es torna a veure un paral·lelisme i retrobament en les vides dels protagonistes però això no significa que hagi de canviar la seva vida… Ja he dit que Giordano no és d’aquell autors que ensucren les seves novel·les.

Al prinicpi he començat dient que aquest llibre em va impactar i és per la duresa del relat, ja que les històries són molt dures i els protagonistes no han tingut vides fàcils. A part, en el rere fons de tot hi ha la ombra de la “mort” de la germana d’un dels protagonistes que encara fa més fosca la història.

Tot i això, va ser un llibre que em va enganxar molt i, tot i que quan l’acabes et deixa com una mala sensació al cos, això em va agradar perquè és molt diferent als llibres de final feliç que acostumo a llegir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s