Per que ens costa pagar pels e-books?

Des de que es van inventar els e-books som molts els lectors que hem optat per anar combinant la lectura en paper i la lectura digital o, directament ens n’hem oblidat de la tradicional per passar-nos als dispositius electrònics.

Una de les raons més comuns per aquest canvi, a part de la comoditat i l’espai, és el preu. En les llibreries, les novetats literàries no baixen dels 20€ en canvi els digitals els podem trobar per 5€ o menys.

Però, veient aquesta diferència de preu tan exagerada, com és que pels ebooks sempre intentem buscar un pdf o epubs gratuïts? La raó és molt senzilla.

Aquest fet és degut a què quan nosaltres comprem un llibre sabem que paguem per un objecte físic que després de llegir-lo quedarà als nostres prestatges i serà nostre per sempre (o fins que ens hem desfem).

En canvi,  amb els llibres digitals el que comprem és quelcom efímer, que no posseïm en les nostres mans sinó que l’objecte que tenim com a nostre és l’aparell i no pas el llibre que llegim.

Això realment no ens passa només amb els llibres sinó amb tots el contingut digital com la música o les pel·lícules. El que hem de fer és anar canviant de mentalitat i pensar que no paguem per la possessió del producte sinó pel fet de gaudir-lo.

BONA SETMANA!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s