La recomanació de la setmana: La reina descalça

El llibre que us recomano aquesta setmana és la darrera novel·la d’Ildefons Falcones: La reina descalça.

Aquest és un llibre força gros, però que el nombre de pàgines no us desencoratgi, ja que la història que s’hi amaga dins és molt bonica i t’enganxa fins al final.

Tal i com és característic en les novel·les d’aquest autor, en la trama es barregen grans dosis d’història que et permeten conèixer la vida i els fets succeïts a Espanya surant el s.XVIII (concretament l’expulsió de l’ètnia gitana), però de manera molt amena gràcies a les narracions en primera persona dels personatges.

Un altre aspecte que m’agrada molt d’aquesta obra, i que també apareix en les altres novel·les de Falcones, és la facilitat que té l’autor per passar la narració d’un personatge a un altre per tal que el lector no es perdi cap detall de les diferents trames que van sorgint al llarg del llibre. Aquests canvis de personatge narrador els fa d’una manera molt subtil que no molesten gens al lector ja que quasi ni te’n adones.

La història que s’explica en el llibre és la vida d’una família gitana que degut a les decisions del rei Carles IV les autoritats els separen detenint a la mare, portant a la filla a Madrid a que actuï als diferents teatres i fent fugir al avi. És en aquest punt en el què cada personatge comença a narrar les seves pròpies vivències i com lluiten per aconseguir tornar-se a reunir i oposar-se a les decisions i injustícies del monarca. A part, una altra de les personatges principals és la Caridad, una esclava cubana amb la qual coneixem la vida dels esclaus i els seus sentiments.

Així doncs, us convido a tots aquells als qui us apassioni la bona lectura i us interessi la història d’Espanya que no deixeu de llegir aquest llibre que segur us captivarà!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s