Les llibreries de vell

Les llibreries de vell són les grans desconegudes en els nostres dies. Antigament eren un punt de referència per a tots aquells amants de la literatura ja fossin lectors o antiquaris.

Aquestes llibreries es caracteritzen perquè més que oferir llibres, el que omple les seves prestatgeries són obres d’art. Llibres en primera edició, exemplars únics, enquadernacions espectaculars… autèntiques peces de col·leccionista.

Aquestes llibreries quasi no han canviat massa d’aspecte des de que van obrir. Els seus propietaris hi venen llibres de segona mà que compren en mercats, a famílies que no els llegeixen o que simplement en volen treure beneficis, i de donatius de particulars.

Els llibreters de vells defensen que els llibres, cada cop que canvien de mans torna a viure i a despertar noves passions. És per aquest motiu que els professionals viuen amb tanta passió la seva feina. El llibreter o antiquari és el primer que vol col·leccionar i gaudir d’una extraordinària biblioteca pròpia per gaudir-la en primera persona.

Per als lectors de dia a dia que només busquem històries per llegir en els nostre temps lliure potser ens passen per alt aquests tipus d’establiments, ja que els trobem cars i antics però realment és una experiència molt recomanable entrar en alguna d’aquestes llibreries a fer-hi un cop d’ull i deixar-se conquistar per l’atmosfera literària que s’hi respira.

BON CAP DE SETMANA!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s