Ildefonso Falcones estafa a Hisenda

Tal i com informaven la setmana passada els diferents mitjans de comunicació, el frau fiscal ha arribat al món de la lectura. El culpable d’això ha estat Ildefonso Falcones, l’autor dels llibres L’Església del Mar, La reina descalça o La mà de Fàtima.

La notícia sortia a la llum quan Hisenda anunciava que l’escriptor català, només havia declarat part dels seus beneficis pels drets d’autor de les seves obres. Concretament, de l’any 2011 al 2014, tot i què va ingressar 4.3 milions d’euros, només ens va declarar 400.000.

Si el simple fet aquest d’estafa no fos poc, Falcones s’atrevia a dir a tots aquells que l’advertien de les conseqüències de les seves accions amb frases “No se van a fijar en un escritor”. Es a dir, que no es considera un persona influent i valorada en aquest país?

La veritat és que aquesta notícia ha caigut com una gerra d’aigua freda dins del sector de la lectura i literatura però també al de la cultura en general, ja que és un dels que més a patit les retallades del Govern i més coses li ha recriminat a aquest.

A mi, personalment, aquesta notícia m’ha sobtat i desapassionat molt, ja que Falcones era un dels meus autors preferits i m’he llegit quasi tots els seus llibres. Aquest fet suposo que l’afectarà com a escriptor i si en breus treu alguna nova novel·la és probable que s’ho noti en les vendes.

A part, aquesta setmana també ha esdevingut un fet important per aquest sector, que ha estat la substitució del ministre Wert per Íñigo Méndez de Vigo. Esperem que aquest canvi, tot i què sigui per pocs mesos, ajudi al sector i aporti coses bones a la societat.

Bona setmana!

Anuncis

2 pensaments sobre “Ildefonso Falcones estafa a Hisenda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s