Canviar l’esport per l’escriptura

La setmana passada us parlava de les ganes de publicar que els hi està agafant als polítics i aquesta setmana amb qui em vull centrar és amb els esportistes.

Cada vegada són més els llibres que pobles les prestatgeries de les llibreries sobre biografies de jugadors, runners, tennistes, entrenadors… i alguns cops n’hi ha més d’un llibre diferent sobre el mateix personatge.

Quan veig aquesta diversitat i quantitat sempre penso: amb lo joves que són alguns dels seus protagonistes, tantes experiències han viscut com per a què se’n pugui escriure un llibre? Doncs la veritat és que sí.

Un altre dels aspectes que em sorprèn dins d’aquesta temàtica és el paral·lelisme que apareix al igual que en els mitjans de comunicació: la gran majoria dels llibres destacats per les llibreries són els de futbol. Així doncs, podem trobar a la vista tres o quatre llibres que parlin sobre Messi o Guardiola i, en canvi, quan busquem un esportista d’una altra disciplina hem d’anar a rebuscar cap al darrera o fins i tot potser ni el tenen.

Com a curiositat m’agradaria explicar el d’un cas que conec personalment. Des de fa uns anys tothom coneix Michael Phelps, el nedador de Baltimore que es va convertir en l’esportista que guanya més medalles en uns Jocs Olímpics. Phelps va aprofitar la seva fama per publicar un llibre on explica la seva vida, els seus inicis, les dificultats que ha viscut… doncs aquesta biografia del que es pot considerar un dels millors esportistes de la història a Espanya no s’ha ni traduït. Per altra banda, en les llibreries espanyoles podem trobar llibres de Manolete, José Tomás o Enrique Ponce.

M’agradaria que, després d’aquest humil post reflexionéssim sobre si a vegades cal donar més importància a poder obtenir més quantitat de vendes o proporcionar a la societat més varietat i riquesa de continguts.

MOLT BONA SETMANA!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s