Deixar llibres inacabats

L’altre dia llegia l’article setmanal de Risto Mejide i en ell parlava sobre el fet de deixar un llibre a mitges i tot el que això pot dir de la personalitat de la persona en qüestió.

Ell parlava de què quan algú deixa un llibre a mitges és degut a què no és una persona perseverant i que qualsevol cosa que comenci a la vida no serà capaç d’acabar-ho. També ho mostra com a quelcom negatiu per a la mateixa persona en si, ja que pot sentir que es falla.

Però, a mesura que l’article avança, el punt de vista del publicista va canviant i acaba afirmant que, el fet de no acabar un llibre pot ser positiu i tot. No obstant, això ho justifica. La seva explicació és que, si estàs llegint un llibre que no t’agrada o que creus que no t’aporta res, és millor no seguir perdent el valuós temps i deixar el llibre.

Personalment estic molt a favor d’aquesta argumentació de deixar un llibre quan veus que no t’agrada però crec que encara estic en el primer punt de sentir-me malament si ho faig.

Quasi mai he deixat cap llibre a mitges perquè per no dolenta que em sembli la història, sempre mantinc l’esperança que aquesta donarà un tomb inesperat i millorarà. Ara, quan això no passa, m’emporto la gran decepció…

Com deia, han sigut molt pocs els llibres que he deixat a mitges i la gran majoria d’aquests han estat els obligatoris que ens feien llegir quan érem petits. Els llibres que escullo jo personalment, com que ja m’informo prèviament acostumo a encertar, però quan a l’escola o al batxillerat ens feien llegir clàssics molt poques vegades m’aconseguien enganxar del tot…

I vosaltres, teniu les prestatgeries molt plenes de llibres inacabats?

BONA SETMANA!

Anuncis

2 pensaments sobre “Deixar llibres inacabats

 1. No he llegit l’article original que esmentes, i per tant, potser em falta alguna informació important (tot i que crec que n’has fet un bon resum), però la idea aquesta que deixar un llibre a mitges diu molt (negativament) de la persona em sembla una de les habituals provocacions del personatge que tan bon resultat li donen.
  Personalment, he deixat mooolts llibres a mitges, i no, no em sento culpable. Amb la de bons llibres que hi ha per llegir, i tan de curta com és la vida, per què perdre el temps amb obres que no ens diuen res.
  Perquè sí, hi ha obres que no ens diuen res.
  A vegades el problema no és el llibre, a vegades som nosaltres, o el moment (quants de cops no ens ha passat que un llibre que als 20 anys no vam poder acabar, als 35 ens sembla fascinant, o que aquell que ens havia enlluernat, ara ens deixa freds).
  I això no vol dir ser incapaç de llegir llibres que exigeixin esforç, al contrari, de fet, els llibres que demanen un cert esforç al lector, acostumen a ser, també, els que més compensen.

  Per tant, tot el dret a deixar un llibre a mitges sense sentir-se culpable. Segur que n’hi ha un altre, a la cua, que ens farà molt més bon profit.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s