Ens han d’agradar els clàssics?

Des de diferents blocs de lectura sempre es comenten els gran clàssics que suposadament s’ha d’haver llegit tothom i a sobre diuen que t’han d’haver agradat. Però, realment tothom se’ls ha llegit?

Quan som petits a l’escola ens obliguen a llegir aquestes gran obres que han suposat un avanç per la literatura o que son vertaderes joies literàries, però com que som petits no ho apreciem.

Després arribem al batxillerat i ens segueixen obligant a llegir aquests llibres i, si a sobre fas el batxillerat humanístic com una servidora, aquestes lectures es multipliquen.

Jo recordo haver de llegir Tirant lo Blanc, El Quijote o La Soledat, llibres que, per molt clàssics que siguin són súper ferragosos de llegir i més encara quan és per obligació. Aquests són molts dels llibres dels quals parlava a l’inici, aquells que es consideren grans obres però que l’argument no és allò que diguem entretingut.

Així doncs, m’he de sentir malament o inculta per no haver gaudit amb la  lectura d’aquests llibres i sí amb d’altres novel·les sense cap valor literari però molt més entretingudes?

En aquest sentit m’agradaria reflexionar sobre la hipocresia que hi ha en el món de la literatura i com moltes vegades, per quedar bé o semblar que som experts i cultes en un tema, ens sumem al carro de les opinions que sabem que són les més ben acceptades i no donem la nostra vertadera opinió.

Vosaltres també heu llegit algun dels clàssics que no hagueu gaudit?

MOLT BON CAP DE SETMANA!

Un pensament sobre “Ens han d’agradar els clàssics?

  1. He plantejat la teva pregunta a la pàgina de facebook q acabo de crear…

    http://www.facebook.com/elsubratllatesmeu

    Crec que planteges un tema interessant. No tant si ens han d’agradar els clàssics o no (a mi alguns m’agraden, d’altres no tant), sinó sobretot la qüestió de les lectures obligatòries a l’ensenyament. N’hi ha d’haver? Qui les tria? Com es treballen? Per què?
    És a dir, fem lectors, o, a vegades, es perden per sempre… Tot un debat…

    Liked by 2 people

Deixa un comentari